Waarom teksten laten nalezen door een professional?

Iemand uw tekst laten nalezen, is geen overbodige luxe. Als een professional aan proofreading of proeflezen doet, tilt dat uw tekst naar een hoger niveau. En er zijn nog meer voordelen.

24sep

Waarom teksten laten nalezen door een professional?

Hoe lang is het geleden dat u een fout(je) in een tekst spotte? Niet zo lang geleden, toch? Of het nu gaat om zetfout in een online krantenartikel (‘Nadla wint US Open’) of een knoert van een dt-fout (‘Vindt je die ook zo irritant?’): ze straalt af op een tekst en bijgevolg ook op de zender ervan.

Iemand uw tekst laten nalezen, is dus geen overbodige luxe. Als een professional aan proofreading of proeflezen doet, tilt dat uw tekst naar een hoger niveau. Hij of zij start namelijk zonder voorkennis aan uw tekst. Daarin verschilt een copywriter in niets van uw publiek. Dat leest uw artikel, brochure of post ook onvoorbereid.

Wat doen we niet?

Als u ons vraagt om aan proofreading te doen, gaan we de inhoud van uw tekst niet controleren. We gaan ook geen ingrijpende aanpassingen meer doen. Mogelijk wijzigen we slechts hier en daar een zinsconstructie om de leeservaring te verbeteren, of een typfout die uw lezers als onprofessioneel zouden kunnen beschouwen.

Wat doen we wel?

We gaan niet alleen fouten verbeteren. Proofreading is de definitieve versie van een tekst aftoetsen op samenhang en nauwkeurigheid. We controleren of uw tekst als geheel zinvol is en uw boodschap overkomt.

Samengevat? We zorgen er enerzijds voor dat het definitieve concept van uw tekst volledig vrij is van (grammaticale) fouten. We gebruiken de juiste werkwoordsvorm(en), zetten punten en komma’s juist en veranderen (de spelling van) woorden. Verder poetsen we uw tekst op en zorgen we ervoor dat hij klaar is om uw publiek te veroveren.

Proeflezen gaat dus om het vinden van zowel kleine als grote fouten. In een ideale wereld is proeflezen de laatste stap voordat een tekst naar de drukker gaat, of online komt. Zélfs als die tekst goed geschreven en gemakkelijk te begrijpen is.

De dt-garantie

Voor proofreading, of proeflezen, mag u ons altijd inschakelen. Meer zelfs: we garanderen u een flesje bubbels als er in de door ons geschreven of nagelezen teksten nog een dt-fout staat.

Contacteer ons vrijblijvend via ons contactformulier. U kan ook mailen naar tom@sensato.be of bellen op 016 90 37 63!